Bästa Trimbord för hunden 2023 – Stort Test av Trimbord

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Oavsett om du äger en hund med en mycket vårdkrävande päls eller om du funderar på att starta ditt eget mobila företag inom djurvård, är det första du behöver för att komma igång ett bra trimbord!

Ett trimbord ger en enkel och säker plattform som du kan placera din hund på medan du borstar och trimmar hans hår. Även om de inte är strikt nödvändiga gör de definitivt aktiviteten snabbare, enklare och säkrare för både dig och din hund.

Snabb översikt över de bästa trimborden 2023

Kvaliteter hos bra trimbord

Innan du bestämmer dig för vilket trimbord som är rätt för dig måste du förstå vad som skiljer de bästa trimborden från de mindre bra trimborden.

Medan de som tillhör den första kategorin underlättar pälsvården, är de som tillhör den senare kategorin ofta frustrerande att använda. I vissa fall kan de till och med äventyra hundarna som klättrar upp på dem.

Några av de viktigaste egenskaperna att leta efter i ett trimbord är följande:

 • De bästa trimborden gör att du kan justera höjden på plattformen. Detta ger dig inte bara bättre åtkomst och användarvänlighet, det kan också göra trimningen bekvämare, vilket kan vara särskilt viktigt för dem som sköter mer än en hund.
 • Bra trimbord är utrustade med justerbar arm och galge. Även de mest välartade hundarna behöver vanligtvis lite uppmuntran för att hålla dem på plats för en längre vårdsession, och det bästa sättet att åstadkomma detta är med en justerbar arm och galge för att hålla hundarna på plats.
 • Trimbord ska vara lätta att rengöra. Bord med otaliga sprickor och springor kommer att samla hår och snabbt bli en lurvig röra. Ju mer släta ytor och hörn ett bord har, desto bättre. Dessutom ska mattan vara lätt att ta bort så att du kan tvätta den mellan användningarna.
 • Säkra trimbord har en halkfri yta som hundar kan stå på. De flesta kvalitetsbord har en mjuk gummimatta för att säkerställa att din hunds fötter håller sig bekväma och att den inte glider av bordet när den är blöt.
 • De bästa borden är robusta, men ändå lätta nog att tillåta enkel förflyttning. Du vill inte ha ett tunt bord som faller sönder eller går sönder när det används, men om du inte kan lyfta bordet och flytta runt det lätt blir det inte särskilt bärbart.
 • Riktigt bra bord har en hylla eller korg under bordet. Dessa typer av ställen ger dig ett bekvämt ställe att förvara handdukar, hundborstarhundfön och andra viktiga skötselverktyg. Slitsade hyllor är idealiska, eftersom de inte samlar vatten under användning.
 • Bra trimbord har gummiklädda fötter. Gummiförsedda fötter ger inte bara mer stabilitet, de hjälper också till att skydda golvet från skador.

Hantera svåra hundar på bordet

Vissa hundar verkar inte ha något emot att bada och få tid för pälsvård, och de hänger gärna med på bordet medan du klipper och kammar deras hår. Detta gäller i synnerhet de som har blivit vårdade ofta sedan mycket ung ålder (vilket är en bra anledning att börja med pälsvård tidigt om du har en hund med en päls som kräver mycket underhåll).

Recensioner av trimbord för hund

Många andra hundar anser dock att pälsvård är ungefär som rotfyllning. Dessa hundar kommer att göra motstånd mot dina försök vid varje tillfälle och gör i allmänhet processen mycket svår. Vissa kan till och med uppträda aggressivt och försöka bita i handen som håller hundtrimmern.

Andra är helt enkelt rädda för hela konceptet, från de höga ljuden från hårtorkar till tanken på att sitta på ett upphöjt bord. Och även om nervösa hundar är lättare att hantera än aggressiva hundar är de fortfarande svåra och oförutsägbara.

Lyckligtvis finns det ett antal strategier som du kan använda för att få din hund att känna sig bekväm och minska kaoset som uppstår när de sitter på bordet.

 • Introducera din hund till bordet på ett positivt sätt. Innan du ens börjar tänka på att vårda din hunds päls, introducera honom för konceptet att sitta och stå på det förhöjda bordet. Du kan till exempel bara sätta honom på bordet (utan att använda galgar) och ge honom massor av beröm och en godbit. Upprepa den här taktiken några gånger för att hjälpa dig att ta hunden till den punkten att bordet är en rolig plats att vara på.
 • Börja med att vårda hundar som kräver mycket underhåll redan från mycket ung ålder. Hundar är extremt anpassningsbara djur, och de lär sig vad de kan förvänta sig av livet genom erfarenhet. Om din hund har hoppat upp på bordet under större delen av sitt liv kommer den sannolikt att lära sig att tolerera bordet utan större problem. Du kan börja vårda de flesta hundar vid ungefär 10 till 12 veckors ålder.
 • Skapa en stabil ramp eller trappa så att stora hundar kan nå bordet på ett säkert och tryggt sätt. Små raser kan helt enkelt plockas upp och placeras på bordet, vilket de vanligtvis tar med ro. Stora raser kan dock bli rädda och kämpa hårt när du försöker lyfta dem på samma sätt. Ge dem bara ett säkert sätt att klättra upp själva (tänk på hundtrappor eller ramper), så kommer de att känna sig mycket säkrare från början.
 • Välj alltid ett stabilt och robust bord med rätt höjd. Vingliga bord gör hundarna nervösa, och om bordet vickar tillräckligt mycket kan de tvingas hoppa ner. Dessutom vill du se till att det är lätt för dig att arbeta runt bordet, så att arbetet går snabbare. Se till att bordet sitter på en bekväm höjd för dig, så kommer ni båda att må bättre.

Topp 3 bästa trimbord för hundar

Följande tre produkter är några av de allra bästa trimborden som finns tillgängliga för hundar. Se bara till att välja det bästa bordet för dina specifika behov. Alla dessa trimbord som vi har valt ut är ställbara, men de flesta kan också transporteras enkelt.

1. vidaXL Trimbord för hundar med 1 koppel och korg – Bäst i Test 2023!

Trimbord bäst i test

Vad vi gillar

 • Korg under bordsskivan
 • Halkfria yta
 • Kan koppla fast hunden
 • Funktionell design
 • Hopfällbar

Vad vi inte gillar

 • Något liten bordsyta

Det trimbord som är bäst i test 2023 är det här ställbara trimbordet från vidaXL. vidaXL har många olika trimbord men det här är vår favorit bland dem.

Till att börja med så har trimbordet en mycket stabil byggnation. Den har ben av stål som är mycket stabilt och robust. Bordsytan är relativt stor med måtten 81 x 48,5 x 80 cm (L x B x H) samtidigt som den är halkfri vilket minimerar skaderisken för både dig och din hund. Den har också rundade hörn så att man inte får ont om man skulle slå i dem.

Bordets arm är justerbart i höjdled vilket gör det enkelt att hitta den mest komfortabla höjden för dig. Armen är tillverkad i högkvalitativt rostfritt stål vilket har en lång livslängd.

Trimbordet är också hopfällbart vilket gör det enkelt att förvara och transportera. En riktigt användbar detalj är dessutom korgen under bordsskivan som med fördel kan användas för att förvara hundens övriga skötselredskap.

Detta bord har också ett koppel där du kan koppla hunden för att förhindra att den springer ifrån eller rör sig ut från trimbordet. Priset på trimbordet är inte heller särskilt högt, och det är faktiskt en av de billigare på marknaden.

Med det sagt så är det här ett fantastiskt trimbord för dig som vill ha ett billigt, hopfällbart trimbord som gör sig bra för såväl utställningar som för hundvård. Helt klart det trimbord som är bäst i test 2023!


2. vidaXL Hydrauliskt trimbord justerbart för hund – Bästa premiumval

Bästa premiumval trimbord (hydraulisk)

Vad vi gillar

 • Hydraulisk höjdjustering
 • Stor bordsskiva
 • Koppel och galge
 • Bra materialval

Vad vi inte gillar

 • Något dyr

Detta hydrauliska trimbord från vidaXL är ditt bästa val om du vill ha Rolls Royce bland trimbord för hundar. Bordet ger verkligen ett professionellt intryck och har verkligen allt man behöver.

Trimbordet gör sig perfekt oavsett om du ska ha det på en utställning, i hemmet eller på ditt trimningsföretag. Bordsytan är mycket stor och luftig med sin dimension på 108 x 60 cm (L x B). Höjden är enkel att justera, vilket görs hydrauliskt, och kan nå arbetshöjderna mellan 54 till 93 cm.

Bordsskivan består dessutom av halkfri gummi vilket gör säkerheten mycket hög. Samtidigt ger det justerbara kopplet och den förbättrade låshaken ytterligare två säkerhetsaspekter.

Bordet har även en tålig galge som enkelt kan tas loss från konstruktionen vid behov. Själva konstruktionen är gjord i pulverlackerad järn med en justerbar galge och fötter, vilket visar på hög kvalitet. Den tål hundar upp till 60 kg, så även större hundar kan behandlas på detta trimbord.

Sammanfattningsvis är det här bordet ett riktigt premiumval bland trimbord. Man får allt man önskar inklusive hydraulisk höjdjustering, stor arbetsyta, koppel, galge och genomtänkta materialval. En stark rekommendation om du vill ha det bästa av det bästa bland trimbord!


3. vidaXL Trimbord för hundar med 2 koppel och korg – Bäst för två hundar

Bästa trimbord för två hundar

Vad vi gillar

 • Två koppel
 • Finns i två storlekar
 • Korg under bordet
 • Lätt att transportera

Vad vi inte gillar

 • Kan vara för liten för två stora hundar

Om du letar efter ett trimbord för två hundar så är det här ett riktigt bra val. Det här ställbara trimbordet har nämligen två koppel som gör att du kan koppla fast båda dina hundar samtidigt.

Bordet har fyra stabila ben ben av stål som är väldigt stabila och stadiga. Bordsskivan är halkfri och bekväm för hundarna att stå på. Den har också runda hörn vilket gör den i princip skadefri. Bordet är också relativt stort med en längd på 110 cm, bredd på 60 cm och höjd på 76 cm. Det är samtidigt enkelt att fälla ihop bordet och transportera det till exempelvis utställningar eller om du behöver byta plats på det.

Trimbordet är justerbart i höjdled vilket möjliggör god ergonomi vid användning av bordet. Den praktiska korgen under bordsytan är väldigt användbar då du kan förvara redskap där och på så sätt inte behöva sträcka dig eller flytta dig i onödan.

Sammanfattningsvis har det här trimbordet goda möjligheter till att göra pälsvårdsaktiviteter och utställningar till en bra upplevelse för dig med två hundar. Bordet finns i två storlekar, men störst är oftast bäst om du har plats för det. Vi tycker helt klart detta trimbord är det som är bäst i test 2023 för två hundar.Har du köpt ett trimbord nyligen? Vi vill gärna höra om dina erfarenheter! Och om det finns några professionella hundtrimmare med särskilda insikter där ute, dela gärna med dig av dina tankar också! Vi vill gärna höra ditt perspektiv på ämnet, liksom eventuella specifika produktrekommendationer.

Hur hjälpsam var artikeln?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal röster: 57

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Lämna en kommentar

blogglista.se Reggad på Commo.se DMCA.com Protection Status Bloggtoppen på Vovve.net